Közösség

Részvényelemzés (OTP)

2011.10.04. 12:35 - Hajdú Balázs

Címkék: álhírek

3.000 körül ingadozik az OTP. Sokan belépési pontot látnak ezen a szinten, de nincs pénzük ahhoz, hogy valós vételi megbízást adjanak. Így pedig vételi erő sincs benne. Ráadásul több külföldi befektetőről kiderült, hogy a nagymamája magyar, így velük sem lehet reklámozni a papírt.

 

Sárik Andor képzelt egyetemista viszont könnyen vevővé válhat: „Pár évvel ezelőtt, még a válságon is túl 6.100-on szálltam be a buliba. Akkor egy igen erős támaszt láttam barátnőmben, így nem féltem bevásárolni. Hiba volt, azóta Sári elhagyott és ez az árfolyamra is kihatott. Úgy érzem eljött az idő, hogy eladjam részvényeimet és ezen a kedvezőbb szinten vásároljak be. A részvényeket kinyomtatom, számomra fontos, hogy fizikailag is birtokoljam a papírokat, így sajnos ez is egy jelentős költsége a vásárlásnak. Lehet nagyot bukok az üzlettel, de tapétára akkor sem kell már költenem.

 

Máshogyan látják a helyzetet az Okosan Takarékoskodó Postások: „Mi még nem veszünk, várjuk, hogy az árfolyam lentebb legyen és akkor talán tudunk venni egy részvényt mi is. Nem gondoljuk, hogy befolyásolni tudjuk a piacot, de hátha mégis. Elég nehéz munka közben az árfolyam változását figyelni, ez is megnehezíti dolgunkat. Józsit megharapta a kapunál egy hal, így az ő megtakarítása most pecabotra megy. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de nehézben igen.”

 

Klír Péter, a magyar szcientológusok 100 méteres síkfutásának bajnoka: „Én megvárom, hogy az éppen aktuális évszám és az OTP árfolyama megegyezzen. Ez lesz a jel a vételre. Jóslataim szerint ez 2542-ben valósul majd meg, mikor már csak én leszek életben.”

 

Összegzésül csak annyit tennék hozzá az elhangzottakhoz, hogy ami kis lépés egy postásnak, az akár hatalmas ugrás lehet az OTP-nek.

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.