Közösség

Nincs mese, fel kell öltözni!

2010.09.10. 14:31 - Hajdú Balázs

Címkék: mese hideg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mesenézéssel töltött időnket áldozzuk fel és inkább öltözzünk fel jól, mert hideg van. Természetesen ez nem vonatkozik a gyerekekre és az idősekre, mert nekik nagyon fontos a mese, ezért ők máshonnan csípjék le azt a pár percet.

 

Egy ötlet gyerekeknek:

Az esti rendrakás helyett pont fel lehet öltözni. A játékok éjszaka akkor sem vesznek el, ha nincsenek a helyükön, így ettől nem kell tartani. Megkíméljük magunkat egy éjszakai eséstől, ha mellettük gyertyákat gyújtunk, ráadásul így a szobánk látványnak sem lesz utolsó. Az ablakot viszont akkor se nyissuk ki, ha már jól felöltöztünk, mert a szél a lángot elolthatja. Helyette kinyithatjuk valamelyik szekrényt vagy az összes ajtót is, kivéve a bejáratit, de a szellemeknek nincs szükségük ezekre. A fő ajtót nem szabad éjszakára nyitva hagyni, mert a betörők felbukhatnak benne. Reggel pedig egy nem várt meglepetés is várni fog, hiszen nem kell a játékokat újra elővenni.

 

Egy ötlet időseknek:

Öltözzenek fel panaszkodás helyett. Vegyünk egy mély lélegzetet, nyeljük le a csokit, majd próbáljuk meg. Szerintem három panaszkodás ideje alatt már teljesen fel lehet öltözni, de félig biztosan. Utána viszont káromkodjunk egy jó nagyot, ezzel kiadjuk magunkból, ami egyébként bennünk maradt volna. Egy nap elég egyszer felöltözni, tehát bőven marad még idő másra, de muszáj, mert különben megfázhatunk, bassza meg!

 

Gyakori kérdések a felöltözésről:

 

Miért öltözzek fel, ha nem fázom?

Azért öltözz fel, mert mindenki fel van öltözve, így tök hülyén nézel ki a téli kabátban levő embertömegben, fürdőruhában.

 

Sapka is kell, vagy elég a hosszú haj?

Én javaslom, hogy sapkát is vegyél fel. Mikor még én voltam kisgyerek, ciki volt a sapka, ezért én is egy hasonmást alkalmaztam, aki helyettem hordta. Manapság már viszont egyre nagyobb divat. Köttethetsz fejfedőt a saját ízlésednek megfelelően, de egy 20 literes szemeteszsák is megvéd az esőtől és attól is, hogy átlagosnak tartsanak.

 

Az egyik barátnőmnek kivan a dereka, mégsem beteg sohasem. Mi lehet a titka?

1, Testszínű derékmelegítőt használ.

2, Állandóan sportol.

3, Béres cseppet szed.

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s_kata 2010.09.10. 23:13:05

A "Gyakori kérdések"-et Mya Diamond is biztosan olvasta valahol, mielőtt meghozta ezt a komoly döntést.

kamu nindzsa 2010.09.12. 08:50:01

Ma a barátnőimmel találkozom a városban és így öltöztem fel:
fekete sportos bőr cipő, farmernadrág, vékony fekete garbó. Ehhez még viszek egy anyagában kockás világos inget, hogy ha fázom akkor magamra kapjam. A garbót nagyon szeretem és sokat hordom, mert melegíti a nyakamat és mégsem kell sál, amíg nincs nagyon hideg.
Hát így leszek ma, és még a hajamba belekötöttem egy narancssárga kendőt. Szeretem ezt a színt, mert vidám és energiát ad. Ezt is gyakran hordom, sőt a kedvencem és akik nem ismernek jobban az utcánkban, azok csak úgy hívnak, hogy a "narancssárga kendős" lány.

A sapka (vagy kendő) szerintem is fontos, de amivel nem értek egyet az írásodban az az, hogy a sapkát szerintem nem kötni vagy köttetni kell, hanem inkább ha lehet ajándékba kérni vagy adni. A kötés ugyanis nagyon időigényes és így amíg valakinek sapkát kötünk, addig nagyon sokat gondolunk rá, mert állandóan arra gondolunk, hogy valamikor csak kész lesz és hogy fog neki örülni aki kapja. Így szinte belekötjük a szeretetünket és a gondolatainkat is, ezért szoktak a nagyszülők mániákusan végtelen nagy sálakat kötni. Mert szerintem nem bírják abbahagyni.
Én kötött sapkát csak nagy hidegben hordok, de ha ajándékot kapok, akkor mindig a hajkendőnek örülök a legjobban. Főleg ha vidám színe van.
Sajnos a hajkendőt főleg lányoknak lehet ajándékozni, a kötött sapka meg nagyon lassú ajándék a mai rohanó világban, ezért a húsz literes szemeteszsák ötlet se elvetendő, gondolom. Csak akkor fejfedőnek mindenképpen vidám, világos színű szemeteszsákot ajándékozzunk és mielőtt odaadjuk kössünk előtte bele tizenkilenc liter szeretetet és úgy zárjuk le aztán adjuk oda. Lehet mellé kísérőkártyát is tenni kedves szöveggel.
Én így látom.

earlyboy 2010.09.13. 12:07:01

ezek a favoritok:
"egy nem várt meglepetés is várni fog"
"hasonmást alkalmaztam, aki helyettem hordta"
"kivan a dereka..." :d :d :d

Hajdú Balázs · https://www.facebook.com/standupbalazs 2010.09.13. 18:37:34

ez még a jobbik eset, hogy a dereka :).
én még ismerek olyan embert, aki szokott kötni, sajnos nem nekem :).
Nagyon remélem, hogy olvasta Mya a gyakori kérdéseket. Bár gondolom ő azért más kérdésekhez van szokva.

kamu nindzsa 2010.09.13. 20:54:44

@Hajdú Balázs: Én is tudok kötni és szeretek is.

evra 2010.09.19. 10:46:16

Nekem is fel kellett öltöznöm, mert fáztam.