Közösség

Micimackó örök!

2010.08.09. 16:18 - Hajdú Balázs

Címkék: photoshop tinidal

Van egy jó hírem, mégpedig az, hogy Micimackót sikerült átmenteni erre az évezredre is, még ha sok minden ott is maradt. A mester egyik gondolata: "Már minden helyen kerestelek, ahol nem vagy, csak azt a helyet nem találom, ahol vagy. Csak azt tudom, hogy ott vagy, ahol én nem vagyok. De hol vagyok én? Azt kívánom, bár itt lennél, hogy megmondd. Esetleg ha nagyon-nagyon erősen kívánnám, akkor itt lennél?" Like :)

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evra 2010.08.09. 20:46:21

Amit az ember nagyon-nagyon erősen kíván, az a végén teljesül. Ha nem, akkor nem kívánta elég erősen. Ez biztos.

Én tudom, hogy teljesülni fog, sőt úgy érzem egy-egy pillanatra, hogy már kicsit teljesült is, bár ebben a tekintetben azért néha még össze vagyok zavarodva, de egyre kevésbé...

Azért is teljesülni fog, mert csak annyin múlik, hogy nagyon erősen kell összpontosítani. Tényleg nagyon erősen. Kipróbáltam, működik.
Like :)

evra 2010.08.10. 09:02:47

@Rihárdó: De komoly... ezt soha nem gondoltam volna, de talán végre elkezdek nyitott szemmel járni.
Bár sokat hallottam ezeket a dalokat, soha nem gondoltam mögöttes jelentésekre, de feltételezem, ezzel itt már egyedül vagyok (ha nincs tiltakozás) :) Nálam pedig a droghasználat eddig ki is merült a különböző fájdalomcsillapítók keverésével és túlnyomásával...
Sokat tanultam ebből az elemzésből ... és látom a fonalat, ami mentén tovább kell olvasnom... meg is teszem.

Nem tudom, mondtam-e olyat, amiben esetleg valamilyen (homályos) pszichedelikus utalás szerepelhet, ha igen, még nem direkt volt, bár pillanatnyilag elég erősen be vagyok gyógyszerezve...

evra 2010.08.10. 09:18:46

Balázs, a fenti idézetben, amit a képek előtt írtál, szintén valami, az előzőhöz hasonló mélyebb értelmet kell keresni? (Csak egy ártatlan kérdés). Segíts ki és válaszolj erre, ok?

Hajdú Balázs · https://www.facebook.com/standupbalazs 2010.08.10. 10:17:08

Rihárdó: most már legalább tudom miért szerettem annyira ezt az albumot :). A Breki blues-ról úgy láttam nem írtál, nekem az volt a kedvencem, nem tudom az jelent -e valamit :).
evra: Most már úgy gondolom, hogy igen :) , de nem tudok segíteni, nem vagyok Micimackológus :)

evra 2010.08.10. 11:40:14

@Hajdú Balázs: Ha "most már úgy gondolod, hogy igen", az azt jelenti, hogy tegnap még nem úgy gondoltad... Köszönöm, értem és nekem ez így elég. Mert akkor arra válaszoltam, amire te is gondoltál és nem valami másra, ezt megnyugtató tudni :)
Azóta már másra is gondolunk, mert Rihárdótól tanultunk valami újat...

evra 2010.08.10. 11:56:15

@Hajdú Balázs: Meghallgattam a kedvenc dalodat és ezt nem is hiszem el, komolyan, csúcs :)
Valamit te már akkor tudtál... (Döbbenetes...)

Mögöttes tartalomról gőzöm sincs... még nem értek ahhoz, hogy észrevegyem. :) Majd Rihárdó talán...

Rihárdó · http://rihardo.blog.hu 2010.08.10. 12:25:11

Valóban, kimaradt, de írhatok esetleg róla, a Bufo alvarius nevű béka mérge 5-MeO-DMT-t tartalmaz, ami ugyebár erősen pszihedelikus anyag. Ezen a vonalon kell elindulni... :D

evra 2010.08.10. 13:54:56

Sejtettem, hogy itt is lesz valami gond:)

evra 2010.08.11. 09:29:01

Hát igen, óvatosan azzal a békával :)
A Bufo alvarius egy szép nagy és mutatós béka, körülbelül 15 centi hosszúra nő. Itt nálunk elméletileg nem lehet vele találkozni, mivel a "colorádói varangy" kifejezetten az USA délnyugati részén, illetve Mexikó északi részén él. Találtam egy oldalt , ahol nagyon körültekintően foglalkoznak a colorádói varangy tartásával, mert ugyan befogható de érzékeny jószág. Szóval, óvatosan azzal a békával. Nekem nagyon tetszik például, hogy ha ilyen békám lenne itthon, akkor ha bármikor meg szeretném fogni, előtte alaposan kezet kell mosnom, mert árthatnak neki a környezetből a kis érzékeny bőrére kerülő anyagok. Maga az ismertetés így indul:

"If you have gone to all the trouble of searching the Sonoran Desert to find them, or have purchased either a single or a pair of Bufo Alvarius toads from a reputable source, such as Bouncing Bear Botanicals, you will surely want to give it or them proper care so they will live a long time and give you many years of pleasure."
Ez jó :)

Pedig ez az 5-MeO-DMT nevű anyag, amit ez a kis érzékeny lény kienged magából, nagyon nem semmi. Totál kezdő vagyok a témában, ezért mondhatnám, hogy én mindenen meglepődök, de találtam egy linket, ahol a használatával kapcsolatos tapasztalatokat írnak le. Nekem egyébként a vége volt a legmeglepőbb, nevezetesen annak az okát keresik, hogy miért termel az agyunk tobozmirigye maga is ilyen anyagot. Valami olyasmit feltételeznek, hogy ennek az a célja, hogy segítsen a haldoklónak "elmenni" a saját testéből, vagyis az átjárást segíti. Ideteszem a linket, mert szerintem ez egy érdekes szöveg:

www.serendipity.li/dmt/1st5meo.html

vircsy 2010.10.11. 10:58:12

Tölcséres McFreeze-t eszem, vállamon a laptop táska.... :) :) :) :) Nagyon sikerült átvinned a hangulatot! Vennék az új lemezből, van még?