Közösség

Mindenkinek lehet rossz napja

2010.07.14. 11:53 - Hajdú Balázs

Címkék: zsír wc frissítő

Mindenkinek lehet rossz napja, nekem pedig van is. A szúnyogokat már megszoktam, a vuvuzela is elhallgatott és a meleggel sincs különösebb bajom. Viszont a wc-frissítő tegnap kifogott rajtam. Óceán illatút vettem, mert ha már nincs lehetőségem a hullámait érezni, legalább az illatát had szívjam magamba. A gond csak az volt vele, hogy nem adtak hozzá akasztót, így kénytelen voltam én felragasztani, de sikerült rossz oldalra és fordítva. Tartály vagy micsoda se volt hozzá. Most lóg ott, de nem érzek semmit, mármint érzek, de az óceán illatát nem ilyennek képzeltem. Elvette a kedvem még a Balatontól is. A hibát az eladó követte el, mert világosan rá van írva a dobozára, hogy gyermekek kezébe nem adható. Mindezek után azt terveztem, hogy lehűtöm magam egy kis jégkrémmel, amit a mélyhűtőben találtam. Bár nem emlékeztem, hogy vettem volna ilyesmit, de mivel ott volt, felbontottam. Kicsit furcsa volt, hogy hullámzó volt a teteje, de arra gondoltam, hogy ez meg óceán ízű. Végül kiderült, hogy zsír volt, lefagyasztva. Így végül feltaláltam a zsír jégkrémet, ami elég egyszerű, de még nem láttam sehol, hogy árulnák. Pedig zsír!

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evra 2010.07.14. 12:32:07

Fel a fejjel, ez nem olyan nagy gáz!!! Vannak ilyen napok.
Egyébként WC frissítőből utántöltőt vettél, ezt egyszer én is megtettem, csak rögtön hármat vettem és nézegettem bután, hogy hova kéne ezt fellógatni, a vendégek meg jöttek. Én feladtam, de te kreatív vagy és megoldottad...
A zsír jégkrém meg fincsi, csak röviden azt zsírkrémnek hívják, fajtái libazsírkrém, kacsazsírkrém, ilyen ízekben van a boltokban, szerintem trendi ezen a nyáron... És jó hideg.

Látod, semmi baj sincs, minden a legnagyobb rendben.

evra 2010.07.14. 14:24:41

Egyébként ma nekem is rettenetes napom van... vagy elmúlik estére vagy nem. Kétesélyes... :)

T.Reni (törölt) 2010.07.14. 18:10:44

Egyem a kicsi szíved Balázs, nekem is sz@r napom volt, de ezt elolvasva egyből jobb kedvem lett :D

(nem tudom milyen képszerkesztő programot használsz, de a mágneses lasszó nevű eszközzel egyszerűen és szépen ki tudod vágni a dolgokat a képből)

evra 2010.07.14. 20:11:02

Nem lett jobb napom...

evra 2010.07.15. 13:18:33

@T.Reni: De így olyan művészi hangulatuk van a képeknek, nem? Mintha kitépték volna őket a környezetükből, mint pillanatképeket. Persze ez csak a magánvéleményem, nem tudom, de nekem tökre tetszik így, talán direkt van... Illik szerintem a posthoz, meg a jégkrém hullámzásához :)

T.Reni (törölt) 2010.07.15. 22:07:27

@evra: Lehet... de nekem, mint fotográfusnak szúrja a szemem ez a sopp-munka :D

evra 2010.07.15. 22:20:17

@T.Reni: Igen, egy profi fotós szemével minden más lehet egy kicsit. Érdekes lehet, kipróbálnám egyszer úgy látni a dolgokat, ahogy te. Akár csak egy napra.

Rihárdó · http://rihardo.blog.hu 2010.07.15. 23:01:32

Na, akkor elmondom, hogy ennek a képnek a létrejövetelét hatalmas munka előzte meg!
Balázs először is lefényképezte a képen látható objektumokat, de nem akárhogy, hanem előtte más-más megvilágítási technikákat alkalmazott mindegyiknél (ezért is látható mindegyik különböző fényerősséggel). Mindent legalább 10-szer fényképezett, más beállításokból, ezután a legjobbakat előhívta (a sufniban, cigivel a szájában), majd kollázs-szerűen összeköltötte, ezután beszkennelte az egészet.
A képek széleit számítógépes utómunkával olyanra csinálta, hogy úgy nézzen ki, mintha csak simán kivágta volna a Vágás eszközzel.

Aki ért a szakmáhó', az persze ezeket úgyis tudja, csakis az amatőrök kedvéért mondtam el, nehogy bedőljenek a látszatnak.

bellano 2010.07.15. 23:20:13

Balázs PS oktatója vagyok. Van valami probléma?

Hajdú Balázs · https://www.facebook.com/standupbalazs 2010.07.15. 23:29:54

Rihárdónak igaza van, a cigit leszámítva. Illetve a szobor fejét is le kellett rúgnom.
Pisti, akkor holnap a szokott időben az éterben leszek, hogy megbeszéljünk még pár apróságot :)

evra 2010.07.16. 00:04:45

@bellano: Dehogy van, nekem nagyon tetszenek, lásd feljebb a pontos indoklást :) Természetesen ez az oktató tevékenységét is dicséri:))), és a tanítvány is felettébb tehetséges persze... ezt meg tudjuk.

Nem is tudtam, hogy PS-t is tanítasz egyébként, azt hittem, hogy csak fizika és biológia témáknak "adsz otthont". :) Nagyon sokoldalú.

evra 2010.07.16. 00:06:56

@Rihárdó: Nyilván így volt, ez a tökéletes alkotás munkamenete...