Közösség

A legokosabb majom

2010.05.04. 00:54 - Hajdú Balázs

Címkék: majom

Volt egyszer egy majom és egy majomcsapda, a szurok golyó, aminek lényege, hogy hozzáragad az állat egyik kezéhez, majd mikor le akarja szedni magáról, a másikhoz is. Végül a lábaihoz tapad hozzá, majd a szájához. Innentől kezdve soha többet nem tud biciklizni, csak bukfencezve tud közlekedni.

A legokosabb majom jobb kezéhez hozzá is tapadt a golyó, de ő a következőképpen gondolkodott:

Ha ehhez a kezemhez ennyire hozzátapadt a szurok golyó, akkor valószínűleg a másik kezemhez is hozzá fog tapadni ennyire a szurok golyó. Így egyik kezemet se fogom tudni használni, ezért megpróbálom majd lábaimmal kiszabadítani azokat, de jaj, akkor azokhoz is hozzátapad ennyire a szurok golyó. Végül a számmal próbálkozok majd és ugyanígy járok vele. Ezért a legokosabb majom a neki legjobban tetsző ellenkező nemű társát kérte meg, hogy segítsen neki. Így magához láncolta őt örökre. Ám nem sokáig tartott az öröme, mert a szerelem hamar elmúlt és ott volt a másik mellette, mikor már nem akarta őt, akkor is, sőt mikor már hányt tőle, még akkor is. Ekkor szépen elmentek a majomkirályhoz, hogy jelentsék a problémát, de a király csak nevetett rajtuk és gondolkodás nélkül kezeivel próbálta meg szétválasztani őket, így ő is hozzájuk ragadt, na meg a golyóhoz. A helyzet még tragikusabbá változott.  A királynak azonban sok pénze volt, így pályázatot hirdetett, hogy aki szétválasztja őket, annak adja fele királyságát. Jöttek is a pályázatok szép számmal, de egyiket se tartották megfelelőnek. Volt, aki így, volt, aki úgy próbált meg túljárni a szurok golyó eszén, de egyik sem vezetett volna végeredményre. Végül a legokosabb majom megkérte a lompos farkast, hogy hozzon már  az Obi-ból egy rókafarkú fűrészt, amivel levághatja ezt a szurkos fasságot róluk. A lompos farkas, ha ímmel-ámmal is, de végül beleegyezett és hozott az Obi-ból egy rókafarkú fűrészt, amivel le tudta vágni őket a szurkos fasságról. Ráadásul akciósan vette, így még a lompos farkas is nyert az üzleten.

 

Ha a legokosabb majom nem küldte volna el a lompos farkast rókafarkú fűrészért az Obi-ba és utána nem vágja le őket a szurkos fasságról, akkor ez a mese is máshogy ért volna véget, így azonban nem.

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T.Reni (törölt) 2010.05.04. 23:58:35

Na megvolt a mese is, most már tényleg ideje eltakarodnom aludni :)

vackaa 2010.07.01. 23:09:14

Ez tanulságos mese volt :-)) nagyon is :-) mesenap igen pazar lenne :-)