Közösség

B.Ú.É.M.

2009.12.30. 15:05 - Hajdú Balázs

Címkék: ünnepek videó

Véget ért a nagy evészettel járó ünnep, a karácsony, máris nyakunkon a nagy ivászat ideje, a szilveszter. Ez az a nap, amikor még az is megengedi magának, hogy berúgjon, aki egyébként nem…engedi meg magának, hogy berúgjon. Ez hiba, hiszen kis szervezete nincs hozzászokva a nagy adag alkoholhoz, ezért teste hamar riadót fúj („kis teste hangtalan vacog”). Ezért megkérek minden nem ivót, hogy ilyenkor se igyon többet a szokásosnál és abban ne legyen alkoholszármazék, ne nehezítsük meg ezzel a nagy ivók és a mentősök dolgát. Ráadásul így elkerülhetjük az év végi prémium elherdálását, a fejfájást és annak megmagyarázását, hogy miért énekeltük meztelenül az út közepén Zámbó Jimmy: Nézz le rám, ó Istenem c. számát. Részegen az ember sok mindent úgymond bevállal, mert azt egy gizda vagyis zsír dolognak tartja, de azért jobb tudni, hogy kinél van a sámáncsörgő, hol van a takarónk és mekkora az ágyunk, vagyishogy kik is vagyunk valójában. A nagy ivók se igyanak sokat, mert az meg a kis ivókat lázba hozza, meg ők már amúgy is megitták amit meg kellett, meg mit szólna mindehhez Arisztotelész. Elárulom. Nem örülne neki. Az ivászatot hagyjuk meg ezen a napon a közepes ivók számára, ők viszont igyanak, mint zállat, mert akkor meg mi lesz a szilveszterrel. Drogozni ne drogozzunk, mert megijedhetünk a sok részegtől és a petárdázás miatt ugató kutyáktól. Illetve ki akarna máshogy érzékelni dolgokat, amikor még a valós dolgokat se tudjuk sokszor úgy érzékelni, ahogy azt valójában érzékelni kellene. („hallottam sírni a vasat, hallottam az esőt nevetni”) Én a szilvesztert egy kisbuszban fogom tölteni szambás lányokkal, úgyhogy nem panaszkodom. Ráadásul egy kis időre kiszállok majd belőle és egy kastélyszállóban lépek fel. A szilveszter pedig stand up comedy szempontjából igazi kihívás, hiszen egy már elindult bulit kell megszakítani kis időre. Persze mindez elsülhet jól is, ahogy a következő év is. Boldog új évet mindenkinek!

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T.Reni (törölt) 2010.01.02. 18:54:35

A fotókhoz miért nem töltesz képeket?

Hajdú Balázs · https://www.facebook.com/standupbalazs 2010.01.04. 22:37:28

Nem igazán vannak fényképeim, de majd idővel azért biztos lesznek.

T.Reni (törölt) 2010.01.05. 19:17:45

@Hajdú Balázs: Akkor remélem tényleg eljutsz egyszer a Humorfalatokra, ott mindig szoktam fotózni :P A végeredményeket iwiwen a képeimnél megnézheted.